SKŁADNIKI:
Drób, noga / 150g / porcja / Z2 ≈ 152kcal
Cebula czerwona / 75g / 1 średnia sztuka / Z3 ≈ 20kcal
Pieczarka surowa / 150g / porcja / Z3 ≈ 23kcal
Fasola konserwowa czerwona / 120g / porcja / Z3 ≈ 149kcal
Czosnek / 5g / porcja / Z3 ≈ 6kcal
Pomidory z puszki, bez skórki / 400g / porcja / Z3 ≈ 58kcal
Przyprawy: sól, pieprz, tymianek / 5g / do smaku, wg gustu / Z2 ≈ 0kcal
Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Nóżki doprawić solą i pieprzem. Na patelnię wlać oliwę i poddusić mięso z każdej ze strony.
Zdjąć mięso z patelni i odłożyć. Na patelnie wrzucić pokrojoną cebulę, czosnek i pokrojone w plasterki pieczarki. Razem poddusić. Dodać fasolę i pomidory. Doprawić.
Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego i na wierzch położyć kurczaka. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni C.
CAŁOŚĆ:
452 kcal
Białko 34 g
Węglowodany 49 g
Tłuszcze 18 g
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Galeria Nóżka pieczona z pieczarkami, fasolką i pomidorami
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.