SKŁADNIKI:
Skrobia/mąka kukurydziana / 20g / porcja / Z1 ≈ 71kcal
Ryż biały - zblendować na mąkę lub mąka ryżowa / 20g / porcja / Z1 ≈ 69kcal
Kakao w proszku, bez cukru / 10g / porcja / Z2 ≈ 45kcal
Erytrol / 40g / do smaku, wg gustu / Z2 ≈ 0kcal
Jajo / 50g / 1 sztuka / Z2 ≈ 60kcal / Mleko 1,5% tłuszczu / 150g / porcja / Z2 ≈ 71kcal
Olej kokosowy lub masło / 5g / porcja / Z2 ≈ 43kcal
Maliny, borówki lub truskawki, mogą być mrożone / 50g / porcja / Z3 ≈ 13kcal
Banan / 40g / porcja / Z3 ≈ 24kcal
Jogurt naturalny / 20g / 1 łyżka / Z2 ≈ 12kcal
Migdały, płatki / 5g / porcja / Z2 ≈ 29kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ryż zblendować na mąkę lub użyć mąki ryżowej.
Wymieszać wszystkie mąki, kakao, jajko, mleko, erytrol i zmiksować. Dodać roztopiony tłuszcz i ponownie zmiksować. Odstawić na minimum 30 minut.
Rozgrzać patelnię i wlać porcję ciasta. Rozprowadzić równo i smażyć z dwóch stron.
Polać jogurtem i podawać z dodatkami.
CAŁOŚĆ:
437 kcal
Białko 15 g
Węglowodany 58 g
Tłuszcze 16 g
Galeria Naleśniki czekoladowe z owocami
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.