SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Mięso przełożyć do miski i doprawić przyprawami, dodać jajo i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszać. Można odstawić na minimum godzinę, jeśli mamy czas.
Na patelni rozgrzać oliwę i dodać pokrojoną wędlinę. Podsmażyć i odłożyć na talerz. Następnie na te samej patelni podsmażyć pulpeciki z mięsa. Smażyć z każdej strony. Na koniec dodać wędliną i razem wszystko wymieszać. Wlać jogurt grecki, w razie potrzeby wodę i zagotować, aż zgęstnieje.
Makaron podawać z sosem i mięsem. Posypać startym serem.
CAŁOŚĆ:
466 kcal
Białko 37 g
Węglowodany 40 g
Tłuszcze 18 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.