Drób z ryżem, pieczarkami i fasolką szparagową
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Drób - noga / 100 g / 1 sztuki / Zestaw 2 ≈ 158 kcal
Ryż biały lub brązowy/dowolna kasza / 50 g / pół woreczka / Zestaw 1 ≈ 172 kcal
Fasola szparagowa / 150 g / porcja / Zestaw 1/3 ≈ 41 kcal
Pieczarki surowe / 100 g / porcja / Zestaw ≈ 17 kcal
Oliwa z oliwek / 5 g / 1 łyżeczka / Zestaw 2 ≈ 44 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, czosnek, zioła prowansalskie 5 g do smaku, wg gustu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Oliwę wymieszać z przyprawami i natrzeć marynatą mięso. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego i dodać pieczarki. Piec w temperaturze 200 stopni C około 40 minut.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
Fasolkę szparagową gotować w wodzie przez około 15 minut.
CAŁOŚĆ:
432 kcal
Białko 26 g
Węglowodany 53 g
Tłuszcze 16 g
Galeria Drób z ryżem, pieczarkami i fasolką szparagową
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.