SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jabłka pokroić i udusić w garnku z dodatkiem przypraw i słodzidła. Jeśli nie mamy mąki jaglany to kaszę jaglaną przelać wrzątkiem (w celu pozbycia się goryczki) i przełożyć na blaszkę. Suszyć w piekarniku 30 minut w 120 stopniach C, kolejno zmielić/zblendować na mąkę.
Mąkę jaglaną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia, słodzidło, wanilię i przyprawy wymieszać. Dodać olej kokosowy i zagnieść ciasto. Dodać jajko i dokładnie wymieszać.
Masę podzielić na dwie części. Jedną partią wyłożyć formę (średnica 26 cm), kolejno dodać mus i na wierzch rozsypać drugą część ciasta.
Piec około 40- 60 minut w temperaturze 180 stopni.
CAŁOŚĆ:
Białko 46 g
Węglowodany 365 g
Tłuszcze 70 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.