mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
19 Lip

Sałatka z brokułem, rzodkiewką i jajem

SKŁADNIKI:

Brokuły / 100 g / 1 porcja / Zestaw 1/3 ≈ 16 kcal
Cytryna - sok / 15 g / 1 łyżeczka / Zestaw 1/3 ≈ 5 kcal
Czosnek / 4 g / 1 ząbek / Zestaw 1/3 ≈ 5 kcal
Jajo / 50 g / 1 sztuka / Zestaw 2 ≈ 60 kcal
Jogurt naturalny / 75 g / pół kubka / Zestaw 1/2 ≈ 45 kcal
Miód / 12 g / 1 łyżeczka / Zestaw 1 ≈ 39 kcal
Nasiona słonecznika / 5 g / 1 łyżeczka / Zestaw 2 ≈ 28 kcal
Oliwa z oliwek / 5 g / 1 łyżeczka / Zestaw 2 ≈ 44 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, papryka wędzona / 6 g / do smaku, wg gustu
Rzodkiewka / 75 g / 5 sztuk / Zestaw 1/3 ≈ 7 kcal
Sałata / 50 g / 10 liści / Zestaw 1/3 ≈ 5 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Brokuła ugotować w osolonej wodzie. Jajo ugotować na twardo. Na talerz nałożyć porwaną sałatę, brokuła, pokrojone w plasterki rzodkiewki.

Jogurt wymieszać z miodem, sokiem z cytryny, oliwą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Gotowym sosem polać sałatkę.

 

 

CAŁOŚĆ:

254 kcal

Białko 13 g

Węglowodany 25 g

Tłuszcze 13 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ