Chłopski garnek
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Cebula / 90 g / 1 duża sztuka / Zestaw 1/3 ≈ 24 kcal
Cukinia / 300 g / 1 sztuka / Zestaw 1/3 ≈ 39 kcal
Kiełbasa - dobrej jakości - czytamy etykiety/przeliczyć kcal / 70 g / 1 mała sztuka / Zestaw 2 ≈ 211 kcal
Oliwa z oliwek/olej rzepakowy / 5 g / 1 łyżeczka / Zestaw 2 ≈ 44 kcal
Papryka czerwona / 130 g / 1 mała sztuka / Zestaw 1/3 ≈ 31 kcal
Przecier pomidorowy/passata / 50 g / porcja / Zestaw 1/3 ≈ 46 kcal
Przyprawy: sól, pieprz,majeranek, papryka słodka / 5 g / do smaku, wg gustu
Ziemniaki / 100 g / 1 średnia sztuka / Zestaw 1/3 ≈ 60 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Olej rozgrzać w garnku. Pokroić cebulę i poddusić. Pokroić ziemniaki i dodać do garnka. Razem poddusić. Pokroić cukinię i paprykę i dodać do garnka. Dolać wody.
Razem poddusić i doprawić. Dodać pokrojone mięso i przecier. Razem gotować do miękkości warzyw.
CAŁOŚĆ:
455 kcal
Białko 20 g
Węglowodany 57 g
Tłuszcze 26 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.