SKŁADNIKI:
Wieprzowina, schab surowy (lub 120g drobiu) / 100g / porcja / Z2 ≈ 118kcal
Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal
Cebula / 75g / 1 średnia sztuka / Z3 ≈ 20kcal
Rosół/bulion/wywar / 300g / porcja / Z2 ≈ 21kcal
Bób / 200g / porcja / Z3 ≈ 96kcal
Ziemniaki / 200g / 2 średnie sztuki / Z3 ≈ 120kcal
Jogurt naturalny / 25g / 1 łyżka / Z2 ≈ 15kcal
Koper / 15g / porcja / Z3 ≈ 4kcal
Przyprawy: sól, pieprz, tymianek, kurkuma, sos sojowy / 5g / do smaku, wg gustu / Z1 ≈ 0kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć pokrojoną cebulę. Wlać wywar i dodać przyprawy. Zagotować. Mięso pokroić i dodać do bulionu. Gotować do miękkości mięsa.
Bób ugotować do miękkości (około 25 minut) w osolonej wodzie. Odcedzić i obrać.
Bób dodać do garnka z mięsem, wlać jogurt, dodać koperek. Wymieszać i zagotować.
Ziemniaki obrać, pokroić i ugotować w osolonej wodzi. Dodać koperek, łyżkę jogurtu i ubić na pure.
CAŁOŚĆ:
438 kcal
Białko 32 g
Węglowodany 57 g
Tłuszcze 15 g
Galeria Mięso z bobem i koperkiem, ziemniaki pure
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.