mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
13 Lip

Ciastka jaglane

SKŁADNIKI:

Kasza jaglana / 50g / 5 łyżek / Z1 ≈ 173kcal

Banan / 200g / 1 średnia sztuka / Z3 ≈ 120kcal

Przyprawa cynamon / 2g / 1 szczypta / Z1 ≈ 5kcal

Wiórki kokosowe / 25g / 5 łyżeczek / Z2 ≈ 152kcal

Jajo / 50g / 1 sztuka / Z2 ≈ 60kcal

Erytrol / 30g / do smaku, wg gustu / Z1 ≈ 0kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Kaszę jaglaną przelać wrzątkiem lub uprażyć na patelni, aby pozbyć się goryczki.
Ugotować kaszę jaglaną i zblendować razem z bananem. Dodać namoczone wiórki, słodzidło, cynamon i znów miksować.

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę nałożyć porcjami. Zazwyczaj na jedno ciastko wystarcza 1 czubata łyżka masy. Wyłożoną porcję ciasta uklepać tak, aby przypominało ciastko.

Blachę z ciastkami włożyć do piekarnika. Piec około 40 minut, uważając, aby ciastka za bardzo się nie spiekły.

 

CAŁOŚĆ:

510 kcal

Białko 12 g

Węglowodany 75 g

Tłuszcze 21 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ