mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
29 Czerw

Zupa gołąbkowa

SKŁADNIKI:

Drób, mięso mielone / 100g / porcja / Z2 ≈ 99kcal

Por / 50g / porcja / Z3 ≈ 7kcal

Cebula / 75g / 1 średnia sztuka / Z3 ≈ 20kcal

Marchew / 50g / 1 sztuka / Z3 ≈ 10kcal

Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal

Ryż biały / 30g / porcja / Z1 ≈ 103kcal

Kapusta włoska / 200g / porcja / Z3 ≈ 53kcal

Rosół/bulion / 300g / porcja / Z2 ≈ 21kcal

Pomidor / 200g / 1 duża sztuka / Z3 ≈ 29kcal

Przecier pomidorowy / 30g / porcja / Z3 ≈ 28kcal

Przyprawy: sól, pieprz, oregano, tymianek, papryka słodka / 5g / do smaku, wg gustu / Z2 ≈ 0kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do garnka wlać oliwę i rozgrzać. Wrzucić pokrojone pora i cebulę, podsmażyć. Kolejno dodać mięso. Obsmażyć wszystko razem przez kilka minut. Dodać startą marchewkę i przyprawy. Smażyć przez kilka minut.

Wlać gorący bulion u zagotować. Kapustę drobno posiekać i wraz z ryżem dodać do garnka. Gotować do miękkości ryżu. Dodać pomidory i koncentrat. Zagotować wszystko razem.

 

 

CAŁOŚĆ:

414 kcal

Białko 38 g

Węglowodany 57 g

Tłuszcze 8 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ