SKŁADNIKI:
Drób, mięso mielone / 100g / porcja / Z2 ≈ 99kcal
Por / 50g / porcja / Z3 ≈ 7kcal
Cebula / 75g / 1 średnia sztuka / Z3 ≈ 20kcal
Marchew / 50g / 1 sztuka / Z3 ≈ 10kcal
Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal
Ryż biały / 30g / porcja / Z1 ≈ 103kcal
Kapusta włoska / 200g / porcja / Z3 ≈ 53kcal
Rosół/bulion / 300g / porcja / Z2 ≈ 21kcal
Pomidor / 200g / 1 duża sztuka / Z3 ≈ 29kcal
Przecier pomidorowy / 30g / porcja / Z3 ≈ 28kcal
Przyprawy: sól, pieprz, oregano, tymianek, papryka słodka / 5g / do smaku, wg gustu / Z2 ≈ 0kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do garnka wlać oliwę i rozgrzać. Wrzucić pokrojone pora i cebulę, podsmażyć. Kolejno dodać mięso. Obsmażyć wszystko razem przez kilka minut. Dodać startą marchewkę i przyprawy. Smażyć przez kilka minut.
Wlać gorący bulion u zagotować. Kapustę drobno posiekać i wraz z ryżem dodać do garnka. Gotować do miękkości ryżu. Dodać pomidory i koncentrat. Zagotować wszystko razem.
CAŁOŚĆ:
414 kcal
Białko 38 g
Węglowodany 57 g
Tłuszcze 8 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.