SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Łososia obrać ze skóry. Doprawić solą, pieprzem. Wymieszać sok z cytryny, zalewę z pomidorów suszonych, starty czosnek, paprykę słodką. Powstałą marynatą polać rybę. Odłożyć do zamarynowania na kilkanaście minut.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Wymieszać z pokrojonymi w kostkę papryką i ogórkiem. Dodać jogurt. Doprawić solą, pieprzem i kolendrą. Wymieszać.
Łososia piec 20 minut w 210 stopniach.
Na patelni poddusić szpinak z czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Dodać jogurt. Wymieszać.
Na 5 minut przed końcem pieczenia na łososia wyłożyć szpinak i pokrojone suszone pomidory. Zapiec razem.
CAŁOŚĆ:
487 kcal
Białko 30 g
Węglowodany 61 g
Tłuszcze 15 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.