SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na patelni rozgrzać olej, wbić jaja i smażyć do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Pokroić w plasterki pomidora, doprawić przyprawami do smaku.
CAŁOŚĆ:
258 kcal
Białko 15 g
Węglowodany 23 g
Tłuszcze 14 g
SKŁADNIKI:
Jajo / 100g / 2 sztuki / Z2 ≈ 121kcal
Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal
Pomidor / 200g / 1 duża sztuka / Z3 ≈ 29kcal
Chleb żytni razowy / 30g / 1 kromka / Z1 ≈ 64kcal
Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie / 5g / do smaku, wg gustu / Z2 ≈ 0kcal
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.