mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
29 Czerw

Jajo sadzone z warzywami

SKŁADNIKI:

Jajo / 100g / 2 sztuki / Z2 ≈ 121kcal

Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal

Pomidor / 200g / 1 duża sztuka / Z3 ≈ 29kcal

Chleb żytni razowy / 30g / 1 kromka / Z1 ≈ 64kcal

Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie / 5g / do smaku, wg gustu / Z2 ≈ 0kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na patelni rozgrzać olej, wbić jaja i smażyć do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Pokroić w plasterki pomidora, doprawić przyprawami do smaku.

 

 

CAŁOŚĆ:

258 kcal

Białko 15 g

Węglowodany 23 g

Tłuszcze 14 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ