mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
29 Czerw

Ciastka owsiane z jabłkiem

SKŁADNIKI:

Płatki owsiane / 50g / porcja / Z1 ≈ 183kcal

Mąka owsiane (lub zblendowane na mąkę płatki owsiane) / 50g / porcja / Z1 ≈ 183kcal

Proszek do pieczenia / 3g / 1/2  / łyżeczki / Z1 ≈ 11kcal

Przyprawy: cynamon, sól, ekstrakt waniliowy / 3g / do smaku, wg gustu / Z1 ≈ 7kcal

Erytrol / 30g / do smaku, wg gustu / Z2 ≈ 0kcal

Olej kokosowy / 15g / porcja / Z2 ≈ 129kcal

Jajo / 50g / 1 sztuka / Z2 ≈ 60kcal

Jabłko / 160g / 1 średnia sztuka / Z3 ≈ 54kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Płatki owsiane zblendować na mąkę. W misce wymieszać płatki, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól. W drugim pojemniku połączyć jajko, roztopiony olej, ekstrakt waniliowy i erytrol. Masę połączyć z suchymi składnikami i wymieszać. Schować do lodówki.

Jabłko pokroić w drobną kostkę lub zrobić mus. Dokładnie wymieszać z masą. Nakładać po łyżce na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w temperaturze 170 stopni.

 

CAŁOŚĆ:

627 kcal

Białko 17 g

Węglowodany 89 g

Tłuszcze 27 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ