SKŁADNIKI:
Drób, filet / 150g / porcja / Z2 ≈ 149kcal
Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal
Cebula / 75g / 1 średnia sztuka / Z3 ≈ 20kcal
Pieczarka surowa / 200g / porcja / Z3 ≈ 30kcal
Papryka czerwona / 200g / 1 średnia sztuka / Z3 ≈ 48kcal
Rosół/bulion/wywar / 500g / porcja / Z2 ≈ 35kcal
Kukurydza konserwowa / 50g / porcja / Z3 ≈ 51kcal
Przecier pomidorowy / 50g / porcja / Z3 ≈ 46kcal
Ogórek kiszony / 150g / 3 sztuki / Z3 ≈ 17kcal
Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, pietruszka nać, majeranek / 10g / do smaku, wg gustu Z2 ≈ 0kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W garnku na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną cebulę. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć i między czasie pokroić paprykę, dodać do garnka. Doprawić solą, pieprzem i papryką słodką oraz słoną.
Wlać gorący bulion i wrzucić pokrojony filet oraz kukurydzę. Gotować około 10 minut i dodać przecier pomidorowy (lub pomidory z puszki). Pokroić ogórki kiszone i dodać do garnka. Doprawić majerankiem. Zagotować. Posypać natką pietruszki.
CAŁOŚĆ:
440 kcal
Białko 52 g
Węglowodany 44 g
Tłuszcze 12 g
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.