mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
21 Czerw

Zupa forszmak

SKŁADNIKI:

Drób, filet / 150g / porcja / Z2 ≈ 149kcal

Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal

Cebula / 75g / 1 średnia sztuka / Z3 ≈ 20kcal

Pieczarka surowa / 200g / porcja / Z3 ≈ 30kcal

Papryka czerwona / 200g / 1 średnia sztuka / Z3 ≈ 48kcal

Rosół/bulion/wywar / 500g / porcja / Z2 ≈ 35kcal

Kukurydza konserwowa / 50g / porcja / Z3 ≈ 51kcal

Przecier pomidorowy / 50g / porcja / Z3 ≈ 46kcal

Ogórek kiszony / 150g / 3 sztuki / Z3 ≈ 17kcal

Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, pietruszka nać, majeranek / 10g / do smaku, wg gustu  Z2 ≈ 0kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

W garnku na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną cebulę. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć i między czasie pokroić paprykę, dodać do garnka. Doprawić solą, pieprzem i papryką słodką oraz słoną.

Wlać gorący bulion i wrzucić pokrojony filet oraz kukurydzę. Gotować około 10 minut i dodać przecier pomidorowy (lub pomidory z puszki). Pokroić ogórki kiszone i dodać do garnka. Doprawić majerankiem. Zagotować. Posypać natką pietruszki.

 

 

 

CAŁOŚĆ:

440 kcal

Białko 52 g

Węglowodany 44 g

Tłuszcze 12 g

 

 

 

Inspiracja: www.kwestiasmaku.com

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ