SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ryż ugotować. Na patelni z oliwą, zeszklić pokrojoną cebulę, dodać starty czosnek, po chwili włożyć zmielone mięso i dokładnie obsmażyć. Mięso doprawić. Dodać koncentrat pomidorowy, smażyć przez około 2 minuty. Dodać odcedzony ryż, wymieszać i podgrzewać przez minutę. Odstawić z ognia. Po lekkim przestudzeniu dodać jajko i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Paprykę przekroić na połówki. Usunąć nasiona, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Wypełnić farszem. Na każdą paprykę nałożyć plaster pomidora.
Wstawić do piekarnika, do naczynia wlać około 1/2 szklanki wody i piec przez 30-40 minut. Paprykę oprószyć serem i zapiekać jeszcze przez około 5 - 10 minut.
CAŁOŚĆ:
500 kcal
Białko 31 g
Węglowodany 64 g
Tłuszcze 15 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.