mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
21 Czerw

Omlet z warzywami

SKŁADNIKI:

Jajo / 150g / 3 sztuki / Z2 ≈ 181kcal

Cebula / 50g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 13kcal

Czosnek / 15g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 19kcal

Pomidor (może być z puszki) / 400g / 2 duże sztuki / Z3 ≈ 58kcal

Papryka czerwona / 130g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 31kcal

Kurczak,szynka z piersi kurczaka / 60g / 3 duże plastry / Z2 ≈ 56kcal

Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal

Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, chili / 10g / do smaku, wg gustu / Z2 ≈ 0kca

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pokroić cebulę, czosnek, paprykę, wędlinę i pomidory. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i podsmażyć warzywa i mięso. Doprawić.

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i dodać żółtka. Wymieszać.

Masę jajeczną wlać na patelnię. Wymieszać.

Piec w 180 stopniach około 20 minut. Można również dusić pod przykryciem na ogniu.

 

CAŁOŚĆ:

402 kcal

Białko 34g

Węglowodany 29 g

Tłuszcze 21 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ