mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
21 Czerw

Mięso pieczone z ziemniakami i marchewką

SKŁADNIKI:

Drób, filet / 200g / porcja / Z2 ≈ 198kcal

Ziemniaki / 200g / 2 średnie sztuki / Z3 ≈ 120kcal

Marchew / 100g / 2 sztuki / Z3 ≈ 20kcal

Cebula / 50g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 13kcal

Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal

Cytryna / 50g / porcja / Z3 ≈ 11kcal

Przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, dowolne przyprawy do kurczaka wg smaku / 5g / do smaku, wg gustu / Z2 ≈ 0kcal

Czosnek / 15g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 19kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso natrzeć oliwą, przyprawami oraz rozgniecionym czosnkiem (również pod skórką). Można odłożyć do zamarynowania.

Ułożyć na blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Mięso posypać rozmarynem.

Warzywa pokroić i doprawić. Ułożyć wokół mięsa.

Piec około 50 minut w temperaturze 200 stopni lub dłużej (w zależności od ziemniaków).

 

CAŁOŚĆ:

425 kcal

Białko 49 g

Węglowodany 45 g

Tłuszcze 8 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ