mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
21 Czerw

Ciasteczka z ciecierzycy

SKŁADNIKI:

Ciecierzyca gotowana bez soli / 400g / porcja / Z1 ≈ 656kcal

Masło orzechowe / 40g / 2 łyżki / Z2 ≈ 235kcal

Czekolada gorzka / 15g / 3 kostki / Z2 ≈ 83kcal

Proszek do pieczenia / 5g / porcja / Z2 ≈ 0kcal

Erytrol / 30g / do smaku / Z2 ≈ 0kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ciecierzycę odsączyć z zalewy (jeśli używamy z puszki/słoika)
Ciecierzycę z masłem orzechowym, erytrolem, proszkiem do pieczenia zblendować na gładką masę. Czekoladę posiekać na kawałki i wymieszać z powstałą masą. Na pergamin nałożyć masę, formując ciastka.

Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać po ostygnięciu.

 

 

CAŁOŚĆ:

974 kcal

Białko 46 g

Węglowodany 126 g

Tłuszcze 35 g

 

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ