mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
15 Czerw

Omlet z papryką i pieczarkami

SKŁADNIKI:

Jajo / 150g / 3 sztuki / Z2 ≈ 181kcal

Pieczarka surowa / 60g / 3 małe sztuki / Z3 ≈ 9kcal

Cebula / 50g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 13kcal

Papryka czerwona / 50g / 1/3 małej sztuki / Z3 ≈ 12kcal

Masło / 10g / 2 łyżeczki / Z2 ≈ 74kcal

Szczypiorek / 10g / 2 łyżeczki/ Z3 ≈ 3kcal

Pomidor / 130g / 1 średnia sztuka / Z3 ≈ 19kcal

Łosoś, wędzony / 50g / porcja / Z2 ≈ 77kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki i cebulę pokroić na plasterki, podsmażyć na maśle na patelni. Dodać paprykę i pomidora pokrojone w kostkę. Jajka roztrzepać widelcem, dodać sól, pieprz.

Wlać masę jajeczną na patelnię, zmniejszyć ogień i podgrzewać przez około 3 minut, aż jajka się zetną.

Na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.
Można podawać z kawałkami łososia.

 

CAŁOŚĆ:

388 kcal

Białko 30 g

Węglowodany 12 g

Tłuszcze 25 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ