SKŁADNIKI:
Skrobia/mąka kukurydziana / 20g / porcja / Z1 ≈ 71kcal
Ryż biały - zblendować na mąkę lub mąka ryżowa / 20g / porcja / Z1 ≈ 69kcal
Skrobia/mąka ziemniaczana / 10g / porcja / Z1 ≈ 34kcal
Erytrol / 40g / do smaku, wg gustu / Z2 ≈ 0kcal
Jajo / 50g / 1 sztuka / Z2 ≈ 60kcal
Mleko 1,5% tłuszczu / 150g / porcja / Z2 ≈ 71kcal
Olej kokosowy lub masło / 10g / porcja / Z2 ≈ 86kcal
Maliny, borówki lub truskawki, mogą być mrożone/ 100g / porcja / Z3 ≈ 27kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ryż zblendować na mąkę lub użyć mąki ryżowej. Wymieszać wszystkie mąki, jajko, mleko, erytrol i zmiksować. Dodać roztopiony tłuszcz i ponownie zmiksować. Odstawić na minimum 30 minut.
Rozgrzać patelnię i wlać porcję ciasta. Rozprowadzić równo i smażyć z dwóch stron.
Podawać z owocami i erytrolem.
CAŁOŚĆ:
418 kcal
Białko 12 g
Węglowodany 57 g
Tłuszcze 16 g
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Galeria Naleśniki z truskawkami
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.