mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
15 Czerw

Naleśniki z truskawkami

SKŁADNIKI:

Skrobia/mąka kukurydziana / 20g / porcja / Z1 ≈ 71kcal

Ryż biały - zblendować na mąkę lub mąka ryżowa / 20g / porcja / Z1 ≈ 69kcal

Skrobia/mąka ziemniaczana / 10g / porcja / Z1 ≈ 34kcal

Erytrol / 40g / do smaku, wg gustu / Z2 ≈ 0kcal

Jajo / 50g / 1 sztuka / Z2 ≈ 60kcal

Mleko 1,5% tłuszczu / 150g / porcja / Z2 ≈ 71kcal

Olej kokosowy lub masło / 10g / porcja / Z2 ≈ 86kcal

Maliny, borówki lub truskawki, mogą być mrożone/ 100g / porcja / Z3 ≈ 27kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ryż zblendować na mąkę lub użyć mąki ryżowej. Wymieszać wszystkie mąki, jajko, mleko, erytrol i zmiksować. Dodać roztopiony tłuszcz i ponownie zmiksować. Odstawić na minimum 30 minut.

Rozgrzać patelnię i wlać porcję ciasta. Rozprowadzić równo i smażyć z dwóch stron.

Podawać z owocami i erytrolem.

 

 

CAŁOŚĆ:

418 kcal

Białko 12 g

Węglowodany 57 g

Tłuszcze 16 g

 

Inspiracja: www.kwestiasmaku.com

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ