mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
09 Maj

Zupa czosnkowa z grzankami

SKŁADNIKI:

Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal

Ziemniaki / 200g / 2 średnie sztuki / Z3 ≈ 120kcal

Cebula / 75g / 1 średnia sztuka / Z3 ≈ 20kcal

Czosnek / 40g / porcja / Z3 ≈ 51kcal

Rosół/bulion / 500g / porcja / Z2 ≈ 35kcal

Przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, tymianek, kminek / 10g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 0kcal

Chleb żytni razowy / 30g / 1 kromka / Z1 ≈ 64kcal

Ser żółty / 20g / 1 plaster / Z2 ≈ 61kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebulę i czosnek posiekać. W garnku rozgrzać oliwę i dodać cebulę i czosnek. Ziemniaki obrać i drobno pokroić. Dodać do garnka i poddusić. Dodać bulion i gotować około 20 minut. Na koniec doprawić przyprawami.

Z chleba i sera zrobić tosta, doprawić tymiankiem.

 

CAŁOŚĆ:

395 kcal

Białko 19 g

Węglowodany 60 g

Tłuszcze 12 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ