SKŁADNIKI:
Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal
Ziemniaki / 200g / 2 średnie sztuki / Z3 ≈ 120kcal
Cebula / 75g / 1 średnia sztuka / Z3 ≈ 20kcal
Czosnek / 40g / porcja / Z3 ≈ 51kcal
Rosół/bulion / 500g / porcja / Z2 ≈ 35kcal
Przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, tymianek, kminek / 10g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 0kcal
Chleb żytni razowy / 30g / 1 kromka / Z1 ≈ 64kcal
Ser żółty / 20g / 1 plaster / Z2 ≈ 61kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebulę i czosnek posiekać. W garnku rozgrzać oliwę i dodać cebulę i czosnek. Ziemniaki obrać i drobno pokroić. Dodać do garnka i poddusić. Dodać bulion i gotować około 20 minut. Na koniec doprawić przyprawami.
Z chleba i sera zrobić tosta, doprawić tymiankiem.
CAŁOŚĆ:
395 kcal
Białko 19 g
Węglowodany 60 g
Tłuszcze 12 g
Galeria Zupa czosnkowa z grzankami
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.