SKŁADNIKI:
Pomidor / 260g / 2 średnie sztuki / Z3 ≈ 37kcal
Jajo / 100g / 2 sztuki / Z2 ≈ 121kcal
Papryka / 50g / porcja / Z3 ≈ 8kcal
Fasola konserwowa czerwona / 60g / 3 łyżki / Z3 ≈ 74kcal
Awokado / 50g / 1/2 sztuki / Z3 ≈ 80kcal
Przecier pomidorowy / 10g / 2 łyżeczki / Z3 ≈ 9kcal
Przyprawy: sól, pieprz, kolendra, papryka / 3g / 1 łyżeczka / Z1 ≈ 9kcal
Czosnek / 15g / porcja / Z3 ≈ 19kcal
Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal
Kukurydza konserwowa / 50g / porcja / Z3 ≈ 51kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Czosnek posiekać. Pomidory pokroić w kostkę, poddusić razem na patelni z przyprawami. Paprykę pokroić i dodać razem fasolą i kukurydzą do pomidorów. Wbić jajka.
Smażyć pod przykryciem, do momentu aż zetnie się białko. Na koniec ułożyć pokrojone w plastry awokado.
Posypać szczypiorkiem.
CAŁOŚĆ:
452 kcal
Białko 22 g
Węglowodany 49 g
Tłuszcze 23 g
Galeria Szakszuka z fasolą i awokado
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.