mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
09 Maj

Stek z grilla z pieczonymi ziemniaczkami i fasolką

SKŁADNIKI:

Wołowina, stek / 150g / porcja / Z2 ≈ 181kcal

Fasolka szparagowa, mrożona / 150g / 1 talerz / Z1 ≈ 36kcal

Wino czerwone / 50g / porcja / Z2 ≈ 34kcal

Przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, tymianek, rozmaryn / 10g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 0kcal

Cebula / 50g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 13kcal

Oliwa z oliwek / 15g / 3 łyżeczki / Z2 ≈ 132kcal

Ziemniaki / 200g / 2 średnie sztuki / Z3 ≈ 120kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wymieszać wino, oliwę, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i posiekaną cebulkę. Nasmarować stek i zamarynować na noc. Stek grillować po 5 minut każdej strony lub wg gustu.

Fasolkę ugorować i doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.

Ziemniaki obrać, pokroić i kształt frytek i posmarować oliwą, solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem.
Piec przez około 20 minut w 240 stopniach, w połowie czasu przemieszać

 

CAŁOŚĆ:

516 kcal

Białko 26 g

Węglowodany 42 g

Tłuszcze 27 g

 

Inspiracja: www.kwestiasmaku.com

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ