SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Płatki owsiane i ryż zblendować na mąkę. Wymieszać mąkę owsianką, ryżową, ziemniaczaną, proszek do pieczenia (przesiać). Dodać erytrol i olej. Wymieszać. Ciasto równomiernie wyłożyć na foremkę. Spód nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 180 stopniu około 15-20 minut.
Blaszkę 26 × 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wsypać ciasto i równomiernie rozprowadzić po blaszce. Piec (góra-dół) w temperaturze 180 stopni piekarniku ok. 20 minut, aż ciasto lekko się zarumieni. Pozostawić do ostygnięcia.
Rabarbar umyć, osuszyć, pokroić na części i długości 1 cm. Wymieszać z mąką, cynamonem i połową dżemu. Wyłożyć na ciasto.
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli, odrobią soku z cytryny. W trakcie ubijanie dodawać stopniowo cukier. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ubijać około jedną minutę. Bezę wyłożyć na rabarbar.
Piec (góra-dół) w temperaturze 180 stopni piekarniku ok. 20 minut, następnie zmniejszyć do temperatury 60 stopni, włączyć termoobieg i suszyć bezę około 20 minut.
CAŁOŚĆ:
2895kcal
Białko 51 g
Węglowodany 398 g
Tłuszcze 137 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.