SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Usunąć szypułkę. Miąższ pokroić.
Na patelni rozgrzać oleju. Czosnek, cebulę podkroić. Szparagi umyć i odłamać twarde końce. Wszystko razem doprawić i podsmażyć.
Pomidory włożyć na patelnię, doprawić i dusić na dużym ogniu przez około 4 minuty w celu odparowania.
UWAGA: Nie mieszać, bo zrobi się przecier.
Do pomidorów wbić jaja, doprawić i dusić pod przykryciem przez około 4 minuty, aż białko się zetnie.
Na jajka można zrobić miejsce w środku pomidorów tam, gdzie był miąższ.
CAŁOŚĆ:
384 kcal
Białko 26 g
Węglowodany 38 g
Tłuszcze 20 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.