SKŁADNIKI:
Makaron / 50g / porcja / Z1 ≈ 187kcal
Czosnek / 15g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 19kcal
Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal
Szparagi zielone / 200g / porcja / Z3 ≈ 27kcal
Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie / 10g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 0kcal
Jajo / 100g / 2 sztuki / Z2 ≈ 121kcal
Cebula / 50g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 13kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Odłamać twarde końce szparagów. Pokroić.
Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić posiekany czosnek, cebulę. Dodać szparagi. Doprawić.
Na patelnię dodać makaron. Wymieszać. Dodać jajko, przyprawy mieszać, aż do ścięcia jajka.
CAŁOŚĆ:
411 kcal
Białko 22g
Węglowodany 52 g
Tłuszcze 14 g
Galeria Makaron z jajkiem i szparagami
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.