mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
03 Maj

Tosty francuskie z serem i szynką

SKŁADNIKI:

Jajo / 50g / 1 sztuka / Z2 ≈ 60kcal

Sól / 2g / 1 szczypta / Z2 ≈ 0kcal

Chleb żytni razowy / 60g / 2 kromki / Z1 ≈ 128kcal

Drób, szynka / 40g / 2 duże plastry / Z2 ≈ 32kcal

Oliwa z oliwek / 15g / 3 łyżeczki / Z2 ≈ 132kcal

Ogórek kiszony / 50g / 1 sztuka / Z3 ≈ 6kcal

Szczypiorek / 10g / łyżka / Z3 ≈ 3kcal

Ser żółty / 20g / 1 plaster / Z2 ≈ 61kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jajko roztrzepać ze szczyptą soli. Zamoczyć w nim pieczywo. Pieczywo usmażyć na oleju z dwóch stron.

Na tosta nałożyć ser i szynkę, warzywa i przykryć drugim tostem.

Chwile razem podsmażyć do rozpuszczenia sera.

 

CAŁOŚĆ:

422 kcal

Białko 22 g

Węglowodany 32 g

Tłuszcze 26 g

 

Twój komentarz




POKAŻ