SKŁADNIKI:
Jajo / 50g / 1 sztuka / Z2 ≈ 60kcal
Sól / 2g / 1 szczypta / Z2 ≈ 0kcal
Chleb żytni razowy / 60g / 2 kromki / Z1 ≈ 128kcal
Drób, szynka / 40g / 2 duże plastry / Z2 ≈ 32kcal
Oliwa z oliwek / 15g / 3 łyżeczki / Z2 ≈ 132kcal
Ogórek kiszony / 50g / 1 sztuka / Z3 ≈ 6kcal
Szczypiorek / 10g / łyżka / Z3 ≈ 3kcal
Ser żółty / 20g / 1 plaster / Z2 ≈ 61kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jajko roztrzepać ze szczyptą soli. Zamoczyć w nim pieczywo. Pieczywo usmażyć na oleju z dwóch stron.
Na tosta nałożyć ser i szynkę, warzywa i przykryć drugim tostem.
Chwile razem podsmażyć do rozpuszczenia sera.
CAŁOŚĆ:
422 kcal
Białko 22 g
Węglowodany 32 g
Tłuszcze 26 g
Galeria Tosty francuskie z serem i szynką
Twój komentarz