SKŁADNIKI:
Chleb żytni razowy / 60g / 2 kromki / Z1 ≈ 128kcal
Mleko krowie lub roślinne / 100g / porcja / Z2 ≈ 47kcal
Oliwa z oliwek lub olej kokosowy / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal
Masło orzechowe bez soli / 10g / porcja / Z2 ≈ 59kcal
Maliny, borówki lub truskawki / 100g / garść / Z3 ≈ 29kcal
Miód / 5g / 1 łyżeczka / Z1 ≈ 16kcal
Banan / 50g / porcja / Z3 ≈ 30kcal
Jajo / 50g / 1 sztuka / Z2 ≈ 60kcal
Dżem owocowy 100% owoców / 10g / porcja / Z1 ≈ 15kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jajo roztrzepać z dodatkiem mleka i cukru.
Pieczywo zwilżyć w masie i podsmażyć na patelni z odrobiną oleju.
Gotowe tosty posmarować masłem orzechowym, dżemem na wierzchu ułożyć banan, maliny i polać miodem lub syropem klonowym.
CAŁOŚĆ:
428 kcal
Białko 16 g
Węglowodany 65 g
Tłuszcze 17 g
Galeria Tosty francuskie z masłem orzechowym, dżemem i malinami
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.