mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
03 Maj

Tosty francuskie z masłem orzechowym, dżemem i malinami

SKŁADNIKI:

Chleb żytni razowy / 60g / 2 kromki / Z1 ≈ 128kcal

Mleko krowie lub roślinne / 100g / porcja / Z2 ≈ 47kcal

Oliwa z oliwek lub olej kokosowy / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal

Masło orzechowe bez soli / 10g / porcja / Z2 ≈ 59kcal

Maliny, borówki lub truskawki / 100g / garść / Z3 ≈ 29kcal

Miód / 5g / 1 łyżeczka / Z1 ≈ 16kcal

Banan / 50g / porcja / Z3 ≈ 30kcal

Jajo / 50g / 1 sztuka / Z2 ≈ 60kcal

Dżem owocowy 100% owoców / 10g / porcja / Z1 ≈ 15kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jajo roztrzepać z dodatkiem mleka i cukru.

Pieczywo zwilżyć w masie i podsmażyć na patelni z odrobiną oleju.

Gotowe tosty posmarować masłem orzechowym, dżemem na wierzchu ułożyć banan, maliny i polać miodem lub syropem klonowym.

 

 

CAŁOŚĆ:

428 kcal

Białko 16 g

Węglowodany 65 g

Tłuszcze 17 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ