SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kapustę umyć, brać i pokroić. Gotować 15 minut w posolonej wodzie. Odcedzić i drobno posiekać.
Kapustę umieścić w pustym garnku i odparować wodę. Ostudzić.
Do miski dodać kapustę, mięso, sos sojowy, przyprawy, jajo i surowy ryż. Wyrobić masę.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną cebulę. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać do cebuli. Doprawić solą i pieprzem. Dodać bulion, śmietankę, musztardę i mąkę ziemniaczaną. Gotować przez kilka minut.
Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Na patelnię wlać olej i rozgrzać, Z masy formować kotleciki, obtoczyć w mące i podsmażyć z obu stron.
Kotleciki układać w naczyniu żaroodpornym. Podać sosem pieczarkowym i wstawić do piekarnika. Piec około 1 godziny bez przykrycia. Udekorować natką pietruszki.
CAŁOŚĆ:
523 kcal
Białko 53 g
Węglowodany 51 g
Tłuszcze 15 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.