SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
BISZKOPT:
Jaja powinny być w temperaturze pokojowej. Przepis na foremkę o średnicy 24cm.
Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Można w dodać troszkę soli i soku z cytryny. W trakcie ubijania dodawać erytrol.
Dodawać po jednym żółtku cały czas ubijając. Po dodaniu żółtek ubijać całość masy przez około 3 minuty.
Mąki przesiać przez sitko i stopniowo dodawać do masy mieszając na małych obrotach.
Wlać do formy i wstawić do piekarnika. Piec przez 25 minut do suchego patyczka.
Po wyjęciu biszkopt można nasączyć lekką herbatą z cytryną osłodzoną erytrolem.
KREM:
Jogurt ubić z erytrolem. Dodać żelatyny (wg przepisu na opakowaniu), aby masa była bardziej stabilna.
GALARETKA:
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Dosłodzić erytrolem.
Na biszkopt nałożyć biały krem, następnie truskawki i zalać galaretkę.
Zostawić na noc do całkowitego stężenia.
CAŁOŚĆ:
1811 kcal
Białko 57 g
Węglowodany 297 g
Tłuszcze 51 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.