SKŁADNIKI:
Tortilla razowa / 70g / 1 sztuka / Z1 ≈ 176kcal
Filet z indyka lub z kurczaka / 100g / porcja / Z2 ≈ 99kcal
Cebula czerwona / 50g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 13kcal
Pomidor / 200g / 1 duża sztuka / Z3 ≈ 29kcal
Ogórek / 50g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 5kcal
Sałata / 40g / 1 liść / Z3 ≈ 6kcal
Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal
Pieprz czarny mielony / 2g / 1 szczypta / Z1 ≈ 5kcal
Sól / 2g / 1 szczypta / Z2 ≈ 0kcal
Przyprawa chili / 1g / 1 szczypta / Z1 ≈ 3kcal
Jogurt naturalny / 25g / 1/4 kubka / Z2 ≈ 15kcal
Musztarda francuska / 4g / 1 płaska łyżeczka / Z2 ≈ 6kcal
Czosnek / 2g / 1 mały ząbek / Z3 ≈ 3kcal
Sól / 2g / 1 szczypta / Z2 ≈ 0kcal
Papryka czerwona / 130g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 31kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebulę pokroić w kosteczkę, a pomidory, paprykę i ogórki w paski. Mięso smażyć na rozgrzanej oliwie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy.
Tortillę podgrzać, posmarować sosem, nałożyć sałatę i resztę składników następnie zwinąć.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wszystkie składniki zmieszać w miseczce. Przyprawić solą i pieprzem.
CAŁOŚĆ:
435 kcal
Białko 33 g
Węglowodany 64 g
Tłuszcze 9 g
Galeria Tortilla z mięsem z sosem czosnkowym
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.