mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
17 Maj

Tortilla z mięsem z sosem czosnkowym

SKŁADNIKI:

Tortilla razowa / 70g / 1 sztuka / Z1 ≈ 176kcal

Filet z indyka lub z kurczaka / 100g / porcja / Z2 ≈ 99kcal

Cebula czerwona / 50g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 13kcal

Pomidor / 200g / 1 duża sztuka / Z3 ≈ 29kcal

Ogórek / 50g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 5kcal

Sałata / 40g / 1 liść / Z3 ≈ 6kcal

Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal

Pieprz czarny mielony / 2g / 1 szczypta / Z1 ≈ 5kcal

Sól / 2g / 1 szczypta / Z2 ≈ 0kcal

Przyprawa chili / 1g / 1 szczypta / Z1 ≈ 3kcal

Jogurt naturalny / 25g / 1/4 kubka / Z2 ≈ 15kcal

Musztarda francuska / 4g / 1 płaska łyżeczka / Z2 ≈ 6kcal

Czosnek / 2g / 1 mały ząbek / Z3 ≈ 3kcal

Sól / 2g / 1 szczypta / Z2 ≈ 0kcal

Papryka czerwona / 130g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 31kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebulę pokroić w kosteczkę, a pomidory, paprykę i ogórki w paski. Mięso smażyć na rozgrzanej oliwie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy.

Tortillę podgrzać, posmarować sosem, nałożyć sałatę i resztę składników następnie zwinąć.

Czosnek przecisnąć przez praskę, wszystkie składniki zmieszać w miseczce. Przyprawić solą i pieprzem.

 

CAŁOŚĆ:

435 kcal

Białko 33 g

Węglowodany 64 g

Tłuszcze 9 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ