SKŁADNIKI:
Chleb żytni razowy / 60g / 2 kromki / Z1 ≈ 128kcal
Jajo / 150g / 3 sztuki / Z2 ≈ 181kcal
Ser żółty tarty / 10g / 2 łyżeczki / Z2 ≈ 31kcal
Jogurt naturalny /40g / 2 łyżki / Z2 ≈ 24kcal
Szczypiorek / 10g / 2 łyżeczki / Z3 ≈ 3kcal
Pieprz świeżo zmielony / 4g / 2 szczypty / Z1 ≈ 10kcal
Przyprawa papryka / 3g / 1 łyżeczka / Z1 ≈ 9kcal
Sól / 2g / szczypta / Z2 ≈ 0kcal
Sos sojowy / 2g / 1/2 łyżeczki / Z1 ≈ 0kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jajka ugotować i pokroić w drobną kostkę. Dodać straty ser, jogurt naturalny i szczypiorek.
Doprawić solą, pieprzem, papryką i sosem sojowym. Wymieszać.
Gotową pastę położyć na kromki chleba.
CAŁOŚĆ:
386 kcal
Białko 25 g
Węglowodany 39 g
Tłuszcze 17 g
Galeria Kanapki z pastą jajeczną i szczypiorkiem
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.