SKŁADNIKI:
Makaron ryżowy, surowy / 30g / porcja / Z3 ≈ 109kcal
Drób, filet (lub krewetki) / 100g / porcja / Z2 ≈ 99kcal
Oliwa z oliwek lub olej kokosowy / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal
Przyprawy: sól, pieprz, pasta curry, sos rybny, koldenra / 10g/ 1 łyżeczka
Cebula / 50g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 13kcal
Papryka czerwona / 130g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 31kcal
Pieczarka surowa / 45g/ 1 duża sztuka / Z3 ≈ 7kcal
Rosół - bulion warzywny / 400g/ 1 talerz / Z2 ≈ 28kcal
Mleko kokosowe - przeliczyć kcal / 50g / porcja / Z2 ≈ 115kcal
Kukurydza konserwowa / 50g / porcja / Z3 ≈ 51kcal
Szczypiorek / 10g / porcja / Z3 ≈ 3kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.
Pokroić cebulę, pieczarki, paprykę i mięso. Doprawić.
W garnku rozgrzać olej i podsmażyć warzywa i mięso około 2 minuty. Wlać gorący bulion, kukurydzę i gotować około 5 minut.
Dodać mleko kokosowe i ewentualnie sos rybny.
Odstawić z ognia, dodać posiekany szczypiorek.
CAŁOŚĆ:
500 kcal
Białko 34 g
Węglowodany 50 g
Tłuszcze 21 g
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.