mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
06 Kwie

Łosoś z migdałami i grillowanymi warzywami

SKŁADNIKI:

Łosoś surowy / 150g / 1 sztuka/ Z2 ≈ 193kcal

Migdały / 20g / porcja / Z2 ≈ 114kcal

Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal

Cytryna / 70g / 1 sztuka / Z3 ≈ 16kcal

Przyprawy do łososia: sól, pieprz / 10g / 1 łyżeczka

Przyprawy do warzyw: sól, pieprz, bazylia, oregano, tymianek / 10g/ 1 łyżeczka

Papryka czerwona / 130g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 31kcal

Cukinia / 100g / porcja / Z3 ≈ 13kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Od łososia odciąć skórę, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Odstawić do zamarynowania na 20-30 minut.

Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Łososia przełożyć do naczynia żaroodpornego posypać migdałami i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 15-20 minut.

Warzywa pokroić, polać oliwą i doprawić. Wymieszać. Grillować na patelni grillowej.

 

CAŁOŚĆ:

411 kcal

Białko 25 g

Węglowodany 18 g

Tłuszcze 29 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ