mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
28 Kwie

Nóżki w pięciu smakach

SKŁADNIKI:

Drób, udo bez skóry lub nóżka z kurczaka / 150g / 1 sztuka / Z2 ≈ 188kcal

Przyprawy: sól, pieprz, przyprawa chińska, kurkuma, papryka słodka / 5g / porcja / Z2 ≈ 0kcal

Fasolka szparagowa / 100g / porcja / Z1 ≈ 24kcal

Cukinia / 200g / porcja / Z3 ≈ 26kcal

Kalafior / 200g / porcja / Z3 ≈ 27kcal

Papryka czerwona / 100g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 24kcal

Ryż brązowy lub biały / 50g / porcja / Z1 ≈ 161kcal

Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso umyć i osuszyć. Warzywa pokroić. Doprawić.

Wszystko ułożyć na blaszce i spryskać olejem.

Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni i piec około 50 minut.

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.

 

CAŁOŚĆ:

494 kcal

Białko 39 g

Węglowodany 63 g

Tłuszcze 15 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ