SKŁADNIKI:
Drób, udo bez skóry lub nóżka z kurczaka / 150g / 1 sztuka / Z2 ≈ 188kcal
Przyprawy: sól, pieprz, przyprawa chińska, kurkuma, papryka słodka / 5g / porcja / Z2 ≈ 0kcal
Fasolka szparagowa / 100g / porcja / Z1 ≈ 24kcal
Cukinia / 200g / porcja / Z3 ≈ 26kcal
Kalafior / 200g / porcja / Z3 ≈ 27kcal
Papryka czerwona / 100g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 24kcal
Ryż brązowy lub biały / 50g / porcja / Z1 ≈ 161kcal
Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso umyć i osuszyć. Warzywa pokroić. Doprawić.
Wszystko ułożyć na blaszce i spryskać olejem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni i piec około 50 minut.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
CAŁOŚĆ:
494 kcal
Białko 39 g
Węglowodany 63 g
Tłuszcze 15 g
Galeria Nóżki w pięciu smakach
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.