SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Migdały zmielić/zblendować na mąkę.
Jajka ubijać z cukrem około 5-7 minut.
Do masy jajecznej dodać kakao, migdały, wiórki kokosowe, skórkę z pomarańczy oraz roztopioną czekoladę (2/3 porcji). Wymieszać, aż masa będzie jednolita.
Pozostałą część czekolady odłożyć.
Tortownicę średnicy 23 cm wyłożyć papierem. Wlać masę. Na wierz ułożyć część malin i pozostałą czekoladę.
Piec około 40 minut w temperaturze 150 stopni.
Wyjąć, ostudzić i udekorować malinami.
CAŁOŚĆ:
1970 kcal
Białko 72 g
Węglowodany 151 g
Tłuszcze 141 g
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.