mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
26 Kwie

Ciasto czekoladowe z malinami

SKŁADNIKI:

Jajo / 200g / 4 sztuki / Z2 ≈ 242kcal

Erytrol / 200g / porcja / Z1 ≈ 0kcal

Kakao w proszku / 50g / porcja / Z2 ≈ 224kcal

Migdały / 150g / porcja / Z2 ≈ 858kcal

Czekolada gorzka / 100g / 1 tabliczka / Z2 ≈ 554kcal

Maliny / 300g / porcja / Z3 ≈ 87kcal

Skórka z pomarańczy / 15g / porcja / Z3 ≈ 5kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Migdały zmielić/zblendować na mąkę.
Jajka ubijać z cukrem około 5-7 minut.
Do masy jajecznej dodać kakao, migdały, wiórki kokosowe, skórkę z pomarańczy oraz roztopioną czekoladę (2/3 porcji). Wymieszać, aż masa będzie jednolita.
Pozostałą część czekolady odłożyć.
Tortownicę średnicy 23 cm wyłożyć papierem. Wlać masę. Na wierz ułożyć część malin i pozostałą czekoladę.
Piec około 40 minut w temperaturze 150 stopni.
Wyjąć, ostudzić i udekorować malinami.

 

CAŁOŚĆ:

1970 kcal

Białko 72 g

Węglowodany 151 g

Tłuszcze 141 g

 

 

Inspiracja: www.kwestiasmaku.com

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ