SKŁADNIKI:
Bulion warzywny / 350g / 1 i 1/2 szklanki / Z2 ≈ 18kcal
Pieczarka surowa / 270g / 6 dużych sztuk / Z3 ≈ 41kcal
Ziemniaki / 200g / 2 średnie sztuki / Z3 ≈ 120kcal
Cebula / 25g / 1/2 małej sztuki / Z3 ≈ 7kcal
Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal
Jogurt naturalny / 50g / 1/3 kubka / Z2 ≈ 30kcal
Tymianek świeży / 5g / 1 gałązka / Z1 ≈ 5kcal
Pieprz czarny mielony / 2g / szczypta / Z1 ≈ 5kcal
Natka pietruszki / 4g / 2 łyżeczki / Z3 ≈ 2kcal
Sól / 2g / szczypta / Z2 ≈ 0kcal
Chleb żytni razowy / 30g / 1 kromka / Z1 ≈ 64kcal
Słonecznik, nasiona20g2 łyżeczkiZ2 ≈ 61kcal
Por / 50g / 1 sztuka / Z3 ≈ 7kcal
Pietruszka, korzeń / 40g / 1 sztuka / Z3 ≈ 11kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebulę, marchew, pietruszkę, pora pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Pieczarki pokroić w plastry i dodać warzyw.
Podsmażyć, zalać bulionem, dodać ziemniaka pokrojonego w kostkę i przyprawy (sól, pieprz, tymianek). Gotować około 25 minut, przelać do blendera i zmiksować.
Dodać jogurt i posypać posiekaną natką pietruszki.
Pieczywo pokroić w drobną kostkę i włożyć do nagrzanego piekarnika na kilka minut. Posypać słonecznikiem.
CAŁOŚĆ:
415 kcal
Białko 22 g
Węglowodany 65 g
Tłuszcze 13 g
Galeria Zupa krem z pieczarek
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.