SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krewetki rozmrozić (jeśli były mrożone), osuszyć. Doprawić solą i pieprzem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Na patelni rozgrzać olej, czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić na patelnię. Chwilę podsmażyć, dodać sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać.
Powstały sos wylać na krewetki, posypać chili i wymieszać. Odstawić do zamarynowania. Można również zapiekać od razu.
Naczynie włożyć do piekarnika i piec około 10 minut bez przykrycia.
Warzywa pokroić, doprawić i skropić sokiem z cytryny.
CAŁOŚĆ:
430 kcal
Białko 55 g
Węglowodany 19 g
Tłuszcze 15 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.