SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Cukinie dokładnie umyć, osuszyć i przeciąć wzdłuż. Wydrążyć środek. Miąższ zachować.
Cukinię doprawić solą, pieprzem. Ułożyć na blaszce lub naczyniu do zapiekania. Wstawić do piekarnika na 15 minut.
Cebulę i czosnek drobno pokroić. W rondelku rozgrzać olej, dodać cebulę, czosnek, miąższ z cukinii i smażyć aż cebula się zeszkli — około 5 minut.
Dodać mięso mielone, smażyć, doprawić solą, pieprzem oraz ziołami. Obrane ze skórki i pokrojone pomidory, fasolkę, kukurydzę oraz przecier, dusić wszystko razem około 10 minut.
Wydrążone wcześniej cukinie wypełnić masą mięsno-warzywną. Piec około 20 minut. Wyjąć z piekarnika, posypać mozzarellą i piec kolejne 5 minut.
CAŁOŚĆ:
499 kcal
Białko 37g
Węglowodany 51g
Tłuszcze 20g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.