SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wymieszać wodę z cukrem, oliwą i drożdżami. Poczekać 5 minut, aż wszystko się rozpuści.
W misce mąkę wymieszać z solą. Dodać wodę i drożdże. Dokładnie ugnieść ciasto i odstaw do wyrośnięcie (na około 1 godzina) w ciepłe miejsce (przykryć ściereczką).
Na patelni podsmażyć posiekane: cebule i czosnek, dodać passaty. Smażyć do zgęstnienia sosu. Na koniec dodać przyprawy.
Po wskazanym czasie należy ciasto rozwałkować, nadać kształt i posmarować sosem. Nałożyć dodatki i piec około 12 minut w 220°C do zarumienienia spodu.
Zdjęcie poglądowe. Z przepisu pizza wychodzi dużo większa. Była jednak tak dobra, że nie zdążyłam uwiecznić jej na fotografii. ;)
CAŁOŚĆ:
Energia 1379 kcal
Węglowodany 231 g
Białko 53 g
Tłuszcze 30 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.