SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ciecierzycę, masło orzechowe, syrop klonowy (lub miód/erytrol), skórkę pomarańczową, ekstrakty i przyprawy zblendować na gładką masę. Dodać pozostałe składniki i ponownie zblendować. Stolnice oprószyć mąką, nałożyć ciasto i rozwałkować. Ciasto może się trochę lepić, ale oproszone mąką można rozwałkować. Pierniczki nie powinny być zbyt grube. Wyciąć kształty i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w funkcji termoobieg około 20 minut w 175°C. Im grubsze pierniczki, tym dłużej piec.
CAŁOŚĆ:
Energia 3567 kcal
Węglowodany 558 g
Białko 129 g
Tłuszcze 108 g
Indeks glikemiczny 50.4
Ładunek glikemiczny 281.2
Inspiracja: www.truetastehunters.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.