SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krewetki rozmrozić (jeśli były mrożone) w wodzie, osuszyć. Doprawić solą i pieprzem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piekarnik nagrzać do 180°C . Na patelni rozgrzać olej, czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić na patelnię. Chwilę podsmażyć, dodać sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać. Powstały sos wylać na krewetki, posypać chili i wymieszać. Odstawić do zamarynowania. Można również zapiekać od razu. Naczynie włożyć do piekarnika i piec około 10-15 minut bez przykrycia. Warzywa na sałatkę pokroić, doprawić i skropić sokiem z cytryny.
CAŁOŚĆ:
Energia 343 kcal
Węglowodany 20 g
Białko 38 g
Tłuszcze 13 g
Indeks glikemiczny 18
Ładunek glikemiczny 3.6
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.