SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na oliwie w garnku poddusić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz przepołowiony czosnek. Dodać mięso, doprawić i dusić. Wlać bulion (najlepiej gorący) i zagotować. Dodać posiekane pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Gdy używamy świeżych pomidorów, zamiast z puszki to należy je obrać ze skórek, pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Doprawić, przykryć garnek pokrywą i gotować do miękkości mięsa. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę oraz ziemniaki, wymieszać, przykryć i gotować do miękkości ziemniaków. Posypać posiekaną natką.
CAŁOŚĆ:
Energia 414 kcal
Węglowodany 38 g
Białko 31 g
Tłuszcze 19 g
Indeks glikemiczny 41.6
Ładunek glikemiczny 15.9
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.