SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
SPÓD:
Jajka należy roztrzepać z erytrolem trzepaczką, nie ubijać. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do jajek. Wsypać mąkę i dokładnie wymieszać. Wylać masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 25 minut w temperaturze 170°C.
MASA:
Do wrzącego espresso dodać należy żelatynę i wymieszać. Ubić żółtko z erytrolem, dodać mascarpone, esencję waniliową i zmiksować, aby masa się połączyła. Dodać żelatynę rozpuszczoną w espresso. Całość ponownie zmiksować.
CAŁOŚĆ:
Na wystudzony spód brownie wyłożyć krem tiramisu, posypać wierzch wiórkami kokosowymi i kakao.
CAŁOŚĆ:
Energia 3119 kcal
Węglowodany 300 g
Białko 76 g
Tłuszcze 197 g
Indeks glikemiczny 28.6
Ładunek glikemiczny 85.8
Inspiracja: Seria książek Dominiki Musiałowskiej
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.