SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
SPÓD:
W misce wmieszać wszystkie suche składniki. Dodać oliwę i tyle mleka, do uzyskania przez ciasto elastyczności. Formę na tartę posmarować oliwą, wykleić ciastem i włożyć do lodówki na ok. 30 min. Ochłodzony spód włożyć do piekarnika nagrzanego do 175°C na ok. 15-20 min — do zarumienienia.
MASA:
Tofu, czosnek, sok z cytryny, nieaktywne płatki drożdżowe, mleko, sos sojowy, musztardę, tymianek i czarną sól zblendować na gładką masę. Cebulę pokroić i wrzucić ją na rozgrzaną patelnię z oliwą, dodać rozmaryn. Smażyć, dopóki pomidorki lekko zmiękną. Gałązki rozmarynu wyrzucić. Zawartość patelni wrzucić do masy z tofu. Dokładnie mieszać (nie blendować), doprawić do smaku.
CAŁOŚĆ:
Masę wyłożyć na podpieczony spód. Wierzch posypać świeżym rozmarynem. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 175°C na ok. 35-40 min.
CAŁOŚĆ:
Energia 3210 kcal
Węglowodany 197 g
Białko 121 g
Tłuszcze 235 g
Źródło: www.truetastehunters.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.