SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Drób pokroić na wąskie paski dł. ok. 2 cm. Doprawić solą, pieprzem oraz wszystkimi przyprawami. Dokładnie wymieszać, odstawić.
Cebulę pokroić w piórka, paprykę — podobnie jak mięso- na wąskie paski dł. ok. 2 cm. Doprawić solą i zeszklić na patelni na oleju, odłożyć na talerz.
Na rozgrzaną patelnię włożyć mięso i obsmażyć przez ok. 4 minuty. Przełożyć na oddzielny talerz.
Na dużej patelni położyć placek tortilli i wyłożyć na niego farsz — mięso (bez soków z mięsa), podsmażone warzywa, kukurydzę i tarty ser. Przykryć drugim plackiem tortilli i podsmażać na małym ogniu ok. 2 minuty, aż tortilla na spodzie się zrumieni.
Podgrzaną z jednej strony quesadillę przełożyć na drugą stronę.
CAŁOŚĆ:
Energia 436 kcal
Węglowodany 43 g
Białko 43 g
Tłuszcze 11 g
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.