mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
28 List

Proteinowe brownie z masłem orzechowym

SKŁADNIKI:

Banan 2 średnie sztuki (400 g) 239 kcal
Ciecierzyca, gotowana (może być z puszki/słoika) 1 puszka (400 g) 656 kcal
Cynamon 1 łyżeczka (3 g) 7 kcal
Erytrol do smaku, wg gustu (100 g) -
Kakao w proszku naturalne, bez cukru 4 łyżeczki (20 g) 90 kcal
Masło orzechowe 100 g (100 g) 598 kcal
Ocet jabłkowy/ryżowy 1 łyżka (6 g) 1 kcal
Odżywka białkowa o smaku czekoladowym 1 łyżka (15 g) 55 kcal
Skrobia ziemniaczana 3 łyżki (75 g) 257 kcal
Soda oczyszczona 1 łyżeczka (5 g) -

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ciecierzycę, masło orzechowe, banany i erytrol zblendować na gładką masę. Dodać pozostałe składniki i ponownie zblendować. Całość przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównuję. Na wierzchu zrobić keksy z masła orzechowego i widelcem pomieszać je z masą.

Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C (termoobieg) na ok. 45 min, póki wierzch się nie zarumieni.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 1903 kcal
Węglowodany 268 g
Białko 76 g
Tłuszcze 67 g
Indeks glikemiczny 48.7
Ładunek glikemiczny 130.2

 

Źródło: www.truetastehunters.com

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ