SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso oczyścić i podzielić. Mrożone warzywa przelać wrzątkiem (mają się całkowicie rozmrozić). Rozgrzać olej na dużej patelni, mięso doprawić solą, oprószyć słodką papryką i włożyć na patelnię. Obsmażać po 1 - 2 minuty z każdej strony, następnie wlać gorący bulion i zagotować.
Pomiędzy filety wsypać marchewkę z groszkiem i na większym ogniu gotować bez przykrycia przez około 7- 8 minut (w międzyczasie filety przewrócić na drugą stronę). Dodać jogurt wymieszany z mąką.
Gotować jeszcze przez ok. 2 minuty aż sos zgęstnieje. Podawać posypując natką i szczyptą papryki w proszku.
CAŁOŚĆ:
Energia 449 kcal
Węglowodany 56 g
Białko 43 g
Tłuszcze 8 g
Indeks glikemiczny 60.7
Ładunek glikemiczny 34.2
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.