SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
SPÓD:
Składniki przełóż do miski i zmiksuj na okruszki. Zagnieć kulę, owiń papierem i włóż na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkuj, wyłóż do blaszki i piecz ok. 20 min, aż ciasto się zarumieni.
MASA:
Do miski wyłóż mascarpone/jogurt grecki/mleczko kokosowe, dodaj rozpuszczoną czekoladę i 2 łyżki masła orzechowego. Zmiksuj na gładki krem. Wyłóż krem na upieczony spód i odłóż w chłodne miejsce do stężenia.
CAŁOŚĆ:
Wyłóż krem na upieczony spód i odłóż w chłodne miejsce do stężenia.
CAŁOŚĆ:
Energia 2107 kcal
Węglowodany 245 g
Białko 43 g
Tłuszcze 120 g
Indeks glikemiczny 32.5
Ładunek glikemiczny 79.5
Inspiracja: Seria książek Dominiki Musiałowskiej
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.