SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na cienkie plasterki. Cebulę pokroić w kosteczkę. Do większego garnka wlać oliwę, dodać pieczarki oraz cebulę i mieszając dusić przez ok. 7 - 10 minut, aż odparują. Dodać obraną i startą na tarce marchewkę oraz obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Wymieszać, doprawić solą oraz pieprzem, chwilę razem podsmażać.
Dodać makaron (suchy) oraz gorący bulion, zagotować. Przykryć i gotować do miękkości warzyw i makaronu przez ok. 15 minut (lub krócej w zależności od rodzaju makaronu). Pod koniec dodać łyżkę posiekanej natki i łyżkę koperku.
Odstawić z ognia i zabielić jogurtem, uprzednio rozprowadzoną w kilku łyżkach wywaru.
CAŁOŚĆ:
Energia 432 kcal
Węglowodany 77 g
Białko 20 g
Tłuszcze 9 g
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.